ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/11/2019

НЕЛСОН И СКАНЛАН ПОСЈЕТИЛИ ДИСТРИКТ

 

БРЧКО, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон и супервизор за дистрикт Мајкл Сканлан данас су у Брчком разговарали са представницима извршне и законодавне власти и руководством брчанске Луке о неопходности усвајања закона о буџету, јавним окупљањима и удружењима, давању одобрења за отпочињање кључних инфраструктурних пројеката и поправци савског моста.

 

Нелсон је рекао новинарима да је Брчко једина међународна лука БиХ којој треба унапређење и модернизација, те да је то један од начина како Брчко доприноси успјеху цијеле земље.

"Радује ме што је Европска банка за обнову и развој одобрила кредит за ревитализацију луке. Честитам и званичницима власти дистрикта за увођење фискализације. Имамо добре назнаке напретка, назнаке могућности постизања договора. Али, оно што треба да видимо, то је прелазак са ријечи на дјела", рекао је Нелсон.

Сканлан је рекао да посјета америчког амабасадора данас, као и амбасадора Италије прошле седмице, те неколико најављених посјета наредних дана говоре да се у Брчком дешавају промјене које су слијед одлука локалне власти, те да су то само први кораци ка напретку.

"На засједању Скупштине дистрикта 27. новембра видјећемо сљедеће кораке. На тој сједници имаће прилику да усвоје нови закон о буџету, заврше ребаланс и одобре потписивање новог меморандума о разумијевању са `Студен холдингом` који ће ојачати пословну заједницу у Брчком и омогућити њен даљи раст", истакао је Сканлан.

Он је додао да се више не поставља питање да ли дистрикт може постићи бољу будућност, него шта треба да уради да то буде постигнуто.