ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/11/2019

У ОКТОБРУ СМАЊЕН БРОЈ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

 

ПАЛЕ, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у октобру је регистровано 46 кривичних дјела, што је за 28,1 одсто мање него у истом мјесецу прошле године, а највећи број тих дјела, чак 42, је из области општег криминалитета, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић.

 

Поповић је навео да су у октобру поднесена 42 извјештаја о почињеном кривичном дјелу и пријављена 44 лица, од чега 10 повратника у извршењу кривичних дјела.

"Из области привредног криминалитета регистровано је једно дјело, а из безбједности саобраћаја три. Од укупног броја кривичних дјела, 15 је регистровано по непознатом починиоцу, а накнадно је расвијетљено девет кривичних дјела", навео је Поповић на конференцији за новинаре на Палама.

Он је додао да расвијетљеност по непознатом починиоцу износи 60 одсто, док је коефицијент укупно расвијетљених кривичних дјела 86,95 одсто.

У структури општег криминалитета најбројнија су кривична дјела против имовине, њих 16 која су на истом нивоу као и прошле године.

Поповић је рекао да је из области привредног криминалитета поднесен један извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица које је на подручју Полицијске станице Трново неовлаштено превозио 5.990 кутија цигарета без акцизне маркице.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је задовољавајућим стање безбједности на подручју Управе у октобру.

"То можемо рећи на основу свих аналитичких показатеља које пратимо. Биљежимо смањење криминалитета за око 28 одсто, смањење кршења јавног реда и мира за 5,6 одсто, а број саобраћајних незгода смањен је за 57 одсто", рекао је Шеховац.

Он је додао да нису евидентирана кривична дјела против живота и тијела са већим степеном друштвене опасности.

Шеховац је најавио да ће од данас предузимати низ планских мјера и радњи када је ријеч борби против криминалитета, побољшању јавног реда и мира, као и безбједности саобраћаја.

Према његовим ријечима, ускоро почиње и зимска туристичка сезона тако да ће и у том сегменту предузети неопходне мјере како би она протекла у најбољем реду.