ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/11/2019

ИЗ САРАЈЕВА ПОРУКА ДА СЕ НЕ ПОШTУЈУ УСTАВ И ВОЉА НАРОДА

 

МОСTАР, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да се са највишег нивоа у Сарајеву шаље порука да се не поштују Устав и закони, као ни воља народа, наводећи примјер Дениса Звиздића који истовремено обавља функцију предсједавајућег Савјета министара и предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

 

"Ко шиша законе и уставе, права народа, ја сам тај који може да буде предсједавајући Представничког дома и Савјета министара - то је порука која се шаље са највишег нивоа. Како да се онда понашају други?", запитао је Додик.

На питање новинара у Мостару да прокоментарише чињеницу да је неким од чланова Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ истекао мандат, а да ће они можда расписати локалне изборе, Додик је рекао да се залаже да све буде урађено у складу са законом и да треба вјеровати у капацитет изборног процеса.

"Ако закон дозвољава члановима да до избора нових чланова могу да раде у пуном капацитету - онда у реду, ако каже да не могу, онда морамо да бирамо нови састав комисије", нагласио је Додик.