ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/11/2019

МЕКТИЋ НЕМА ПРАВО ДА ГОВОРИ О БОРЦИМА, НИЈЕ ПРОВЕО ВИШЕ ОД 50 ДАНА У БОРБИ

 

БАЊАЛУКА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић изјавио је Срни да министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић нема право да говори о борцима, борачкој категорији и о борби, нагласивши да не вјерује да је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату провео више од 50 дана у борбеним дејствима.

 

"То је посљедњи човјек који може да говори о моралу. Ако се говори о моралној одговорности онда је он требало давно да поднесе оставку на све што је до сада радио у животу", нагласио је Савчић.

Он је подсјетио да ће у понедјељак, 18. новембра, бити одржана сједница Предсједништва БОРС-а и да ће послије тога изнијети у јавност многе ствари, те да би овај пут само рекао "није битно шта се каже, него ко то каже".

"Овдје је ријеч о човјеку који је, што би рекао наш народ, потпуно смакао. То више није за коментар и за одговоре, већ му пријатељски предлажем да потражи адекватну помоћ и да се врати у нормалне оквире. Он нема појма, позовите га и реците му нека наброји три права која остварају борци и ја ћу поднијети оставку", истакао је Савчић.

Према његовим ријечима, Мектић се не разумије апсолутно ни у шта.

"Прво се не разумије у посао који ради, јер да се разумије нешто би ријешио, а он није ријешио ниједно питање из области безбједности", нагласио је Савчић.

Наводећи да му је жао што на овај начин мора да води полемику са било ким, Савчић је додао да је Мектић превршио сваку мјеру.

"Надам се да ћу бити у прилици да сретнем тог човјека па ду му неке ствари лично објасним јер је очигледно да се на другачији начин са њим не може разговарати", рекао је Савчић.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је да би "челници БОРС-а, ако имају још имало моралне и људске одговорности, требало да одмах поднесу неопозиве оставке".

Мектић је рекао да су предсједник и предсједник Предсједништва БОРС-а Миломир Савчић и Горан Рогић и остали као што су њих двојица уништили Борачку организацију.