ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/11/2019

И НАКОН 22 МЈЕСЕЦА НЕПОЗНАТЕ УБИЦЕ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА

 

КОСОВСКА МИTРОВИЦА, 16. НОВЕМБРА СРНА/ - Грађанска иницијатива "Слобода, демократија, правда" /СДП/ саопштила је да су протекла 22 мјесеца од убиства Оливера Ивановића, а да су и даље непознати налогодавци и убице.

 

Из ове странке наводе да већ мјесец дана слушају гнусне лажи појединих албанских политичара о Ивановићу, што није наишло на критику поштених појединаца из албанске заједнице, невладиних организација и представника међународне заједнице на Косову који треба да знају да се тако не развија демократија, међусобна сарадња и поштовање.

Из СДП-а поручују да ће поново тражити да се пронађу налогодавци и убице изведу пред лице правде.

Специјални тужилац Суље Хоџа је прије петнаестак дана најавио да ће "у року од 15 дана обавијестити јавност о подизању оптужница против лица осумњичених за убиство Оливера Ивановића".

Под сумњом да су умијешани у убиство Ивановића, у притворском центру у селу Грдовац код Подујева налазе се Недељко Спасојевић и Марко Рошић, који су ухапшени 24. новембра прошле године у сјеверној Косовској Митровици у акцији Специјалне јединице РОСУ.

Тада је ухапшен и полицајац Драгиша Марковић, коме је у међувремену одређен кућни притвор, а саслушано је још десетак наводних свједока, међу којима И секретар СДП-а Силвана Арсовић, која би, према најави тужиоца, могла бити оптужена за саучесништво у убисту Ивановића.