ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура16/11/2019

ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ СТУДЕНТСКИХ ПОЗОРИШТА "КЕСТЕНБУРГ"

 

БАЊАЛУКА, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Концертом београдског а капела хора "Вива вокс" у Бањалуци је вечерас отворен трећи Фестивал студентских позоришта "Кестенбург".

 

У такмичарском дијелу фестивала, који организује бањалучко Студенстко позориште, биће одигране три представе студената са три континента - Азије, Европе и Америке.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је овај фестивал јединствен по својој структури и организацији, али и циљној публици на коју жели да остави доминантан утисак, а то су млади.

"Студенти су увијек спремни да дају више и да изнад својих снага покушају да покажу свој таленат и оно што могу, а сам међународни карактер фестивала показује да је то интересовање велико", рекла је Тривићева новинарима.

Директор фестивала Александар Пејаковић рекао је да 3. "Кестенбург" није обиман као претходна два, али да ће се квалитетом издвајати.

Он је навео да је први пут предвиђен и пратећи садржај са познатим глумцима из Београда, гдје је остварена одлична сарадња са "Југоартом" и "Театром на брду".

Пејаковић каже да ће публика у Бањалуци поново имати прилику да види Војина Ћетковића у представи "Ноћ богова", али и први пут Светлану Цецу Бојковић у ремек дјелу Николе Пејаковића "Цело тело ту ме боли".

"Кестенбург", који ће трајати до сриједе, 20. новембра, одржава се под покровитељством кабинета предсједника Републике Српске.