ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/11/2019

МИГРАНТ НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ ПОВРИЈЕЂЕН ПРИЛИКОМ УПОТРЕБЕ ОРУЖЈА

 

РИЈЕКА, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић изјавио је да је током полицијске интервенције у склопу сузбијања илегалних миграција на подручју Горског котара теже повријеђен мигрант и то највјероватније из ватреног оружја.

 

Божиновић је рекао да је мигрант теже повријеђен на неприступачном терену, у близини Tухобића, пет километара од првог пута и да је превезен у ријечку болницу, гдје је оперисан.

"Око 17.00 часова хрватска полиција је поступала у спречавању проласка групе илегалних миграната преко територије Хрватске, која се највјероватније жељела докопати Словеније, а у том поступању је један мигрант повријеђен", рекао је Божиновић.

На питање да ли су и мигранти били наоружани, Божиновић каже да у овом тренутку не може да говори о детаљима и да је наложен увиђај.

"По томе ће поступати надлежно Жупанијско државно тужилаштво, које ће обавити увиђај. Директор полиције упутио је у Ријеку стручни тим, тако да ћемо имати више информација", истакао је Божиновић.

Божиновић је синоћ у ријечкој болници разговарао са љекарима који су оперисали мигранта, преносе хрватски медији.

Преосталих петнаестак миграната из групе, навео је Божиновић, приведени су у полицијску станицу.