ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет17/11/2019

СУКОБИ У КАМПУСУ, ДЕМОНСТРАНТИ КОРИСТИЛИ СТРИЈЕЛЕ

 

ХОНГ КОНГ, 17. НОВЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Демонстранти су данас гађали полицију Хонг Конга запаљивим бомбама и стријелама након што су у универзитетском кампусу избили нови нереди, а један полицијски званичник погођен је у ногу.

 

Полиција је користила водене топове и испаљивала млазове плаве боје након што је неколико демонстраната виђено како стријелама гађају са кровова зграда у оквиру Политехничког Универзитета Хонг Конга.

Званичник полиције задужен за медије погођен је стријелом у ногу, саопштила је полиција. Он је пребачен у болницу.

Пожари и експлозије освијетлили су небо изнад Универзитета у кварту Коувлун након што су демонстранти бацили више запаљивих бомби, у неким случајевима користећи катапулт, а полиција је одговорила сузавцем.

Послије неколико сати мира, док су демонстранти већином спавали на травњацима и у универзитетској библиотеци, полиција је поново испалила сузавац. Демонстранти су одговорили запаљивим бомбама, од којих су неке запалиле дрвеће испред кампуса.

Кинески војници су јуче први пут изашли на улице у шорцевима и мајицама рашчишћавајући терен. Носили су пластичне канте и метле и помагали мјештанима да очисте путеве.