ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура17/11/2019

НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА "ОБИЧНА ПРИЧА" КУЛТУРНЕ СЦЕНЕ ИЗ ТРЕБИЊА

 

ВЛАСЕНИЦА, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Представа "Обична прича" Културне сцене "Мале ствари" из Требиња проглашена је за најбољу на Фестивалу драмског стваралаштва који је данас завршен у Власеници.

 

У току четири фестивалска дана љубитељи позоришне умјетности уживали су у представама омладинских ансамбала из Требиња, Фоче, Вишеграда, Мостара, Какња, Завидовића и Власенице.

Члан фестивалског жирија Ермина Нишић рекла је Срни да је на фестивалу виђено много добрих представа и велики ентузијазам младих глумаца.

Она је похвалила домаћине, општину Власеница и власенички Средњошколски центар "Милорад Влачић" за добру организацију и гостољубивост.

"Моја велика жеља је да Власеница и даље буде ангажована што се тиче фестивала ове врсте или сличне и да град уложи у ово што смо данас доживјели, да доживе и неки други послије нас", рекла је Нишићева.

Фестивал је данас затворен представом "Фолов ми.ба" /Follow me.ba/ у извођењу Драмског студија "Просвјета" из Вишеграда.

Умјетнички руководилац ансамбла Бојана Подгорица рекла је Срни да је ова позоришна група у свом раду настојала да истакне теме у вези са проблемима савременог друштва и да их на театарски начин обради.

"Одабрали смо тему о виртуелном свијету савремене технологије и покушли да је из наше перспективе прикажемо гледаоцима", рекла је Подгорица.

Жири је додијелио и награду за храбро пропитивање савремених тема у позоришту представи "Нека буде љубав" драмског ансамбла Средњошколског центра "Милорад Влачић" из Власенице.

Награда за досљедно истраживање театарских облика и форми припала је представи "Глорија деи" Мостарског театра младих, а награда за ликовност и примјену сценских елемената додијељена је представи "Животињска фарма" Културно-спортског центра из Какња.

За најбољу глумицу проглашена је Милинка Дојчиновска за улогу у представи "Цигани, идемо" Аматерског позоришта из Фоче, а за најбољег глумца Давид Попадић за улогу у представи "Обична прича" Културне сцене "Мале ствари" из Требиња.

Награда за најбољу епизодну улогу додијељена је Луки Лукићу из драмског ансамбла из Власенице и Дарку Пољчићу из Драмског студија из Вишеграда, а награда за колективну игру Аматерском позоришту Фоча.

Фестивал је финансијски подржан кроз програм који спроводи Међународна организација за миграције, уз подршку УСАИД-а, Културна сцена "Мале ствари" из Требиња и општина Власеница.