ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/11/2019

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ЗА ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНИХ ЗБОГ ДРОГЕ

 

БАЊАЛУКА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за четворо осумњичених за кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, речено је Срни у овом суду.

 

Притвор лицима чији су иницијали М.В, С.В, П.Д. и Р.Х. може трајати најдуже до 14. децембра.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је Окружном суду притвор за Миладина Видачковића /45/, Слађану Видачковић /45/, Расима Хајдера /21/ и Памелу Дукић /20/, сви из Градишке, због сумње за неовлаштену производњу и промет дроге, речено је Срни раније у Тужилаштву.

Видачковић се сумњичи и за омогућавање уживања дроге, а Видачковићева и за спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Тужилац је предложио притвор због постојања опасности од бјекства осумњичених, као и нарочитих околности које указују да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због постојања околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

Ова лица се сумњиче да су од 2016. до 2019. године вршили набавку и препродају марихуане корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Ова лица ухапшена су у оквиру акције кодног назива "Мерлин два", коју су заједно спровели Окружно јавно тужилаштво Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Српске, те полицијске управе Бањалука и Градишка.