ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/11/2019

АЋИЋ: ОБЈЕКТИ У НАСЕЉУ БАРЕ БИЋЕ ОПРЕМЉЕНИ ОСНОВНИМ ПОТРЕПШТИНАМА

 

ДОБОЈ, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Пројектом изградње 134 стамбене јединице у добојском насељу Баре, којим ће бити окончано распуштање алтернативних смјештаја, предвиђено је и опремање тих објеката основним кућним потрепштинама за шта је предвиђено 680.000 КМ, изјавио је вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић.

 

Он је навео да је укупна вриједност пројекта 7,7 милиона КМ, те додао да ће објекти бити опремљени основним намјештајем и техником.

Аћић је рекао да је тренутно евидентирано 105 апликаната за наведене стамбене јединице, те најавио ревизију списка по окончању изградње објекта, који се састоји од три ламеле са становима различите квадратуре.

Он је навео да је Градска управа Добој преузела обавезу уређења команалне инфраструктуре и неопходних прикључака.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић очекује да ће радови бити завршени прије марта 2022. године, када истиче предвиђени рок.

Он је најавио да ће, осим наведеног коплекса, инфраструктурно бити уређено и комплетно насеље Баре.

Градња 134 стамбених јединица у три ламеле у насељу Баре релизује се у о оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења, а радови треба да буду окончани до марта 2022. године.

Инвеститори су Републички секретаријат за расељена лица и миграције, Град Добој, Министарство за људска права и избјеглице БиХ, те Фонд за повратак БиХ.

Градилиште су данас, осим Аћића, посјетили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, посланици у Народној скупштини Српске из Добоја, посланик у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић, као и представници локалне власти из Добоја.