ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/11/2019

ИЗМЈЕНЕ ПОСЛОВНИКА ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА НЕ РУШЕ УСТАВНУ ПОЗИЦИЈУ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Посланик ПДП-а у Представничком дому парламента БиХ Мира Пекић рекла је да у ПДП-овом и СДС-овом Приједлогу измјена Пословника о раду тог дома нема ништа спорно и да неће урушити уставну позицију представника Републике Српске у заједничким институцијама.

 

Пекићева је нагласила да СНСД није прецизирао каква се конкретна штета наноси Српској измјенама Пословника Представничког дома, саопштено је из ПДП-а.

"Све њихове изјаве на том плану су неутемељене и обична галама. Одбијати да радиш након што сједнеш у фотељу руководства парламента јесте поражавајуће и неморално", навела је она.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да данашњи захтјев групе посланика, међу којима су и посланици СДС-а и ПДП-а, за одржавање хитне сједнице овог дома на којој би, по хитном поступку, биле разматране измјене и допуне Пословника Представничког дома представља наставак игнорисања одлука и закључака институција Републике Српске.