ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/11/2019

УЧЕНИЦИ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ ЗА ПОМОЋ ДЈЕЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

 

БИЈЕЉИНА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Ученици Економске школе у Бијељини организовали су данас хуманитарну акцију продаје колача и прикупљања новца за помоћ Србима на Косову и Метохији.

 

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов захвалио је младим људима на овом гесту и укључивању у хуманитарне акције овог одбора за изградњу првог дневног центра у Косовској Митровици за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју и за божићне и новогодишње поклоне малишанима на Косову и Метохији.

"Поносан сам што млади људи у Републици Српској имају свијест за хуманост и што сагледавају ситуацију српског народа на Косову и Метохији, поготово њихових вршњака", рекао је Арлов.

Он је позвао све ученике основних и средњих школа и све локалне заједнице Републике Српске да се укључе у ове акције, као и у акцију помоћи која се прикупља позивом на хуманитарни број 1412.

"Ученици Економске школе показали су велику зрелост и драго ми је што ће на оваквој дјеци остати будућност Републике Српске", оцијенио је Арлов.

Директор Економске школе у Бијељини Душко Ђурић рекао је да хуманитарне акције сваке године органузују поводом Дана средњошколаца који се обиљежава 17. новембра, а ове године приход је намијењен за помоћ дјеци Косова и Метохије.

Он је похвалио овакав активизам и хуманост младих људи у Републици Српској.