ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/11/2019

ИНТЕНЗИВИРАЊЕM МЕЂУСТРАНАЧКИХ РАЗГОВОРА ДО КОМПРОМИСА

 

МОСТАР, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједништво ХДЗ-а БиХ данас је на сједници у Мостару констатовало да је интезивирање међустраначких разговора добар пут за коначан компромис у вези са формирањем власти на свим нивоима у БиХ.

 

Из ХДЗ-а БиХ саопштено је да Предсједништво странке наглашава да је БиХ хитно потребна нова власт, те да је потребно одмах приступити формирању Савјета министара и наставити разговоре о формирању власти на свим нивоима.

Закључено је да се мора вратити повјерење које је пољуљано у посљедње вријеме, да би одговорно приступили рјешавању отворених питања.

"Морамо отклонити све препреке за наставак евроатланског пута који је за ХДЗ БиХ и странке окупљене око Хрватског народног сабора један од главних приоритета", саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Предсједништво ХДЗ-а БиХ је упознато о активностима ХДЗ-а за предстојеће предсједничке изборе у Хрватској, те истакло подршку актуелном хрватском предсједнику и кандидату ХДЗ-а Колинди Грабар Китаровић.

У саопштењу се додаје да ће Предсједништво ХДЗ-а БиХ наставити да постиче чланове и симпатизере на активну регистрацију за гласање приликом предсједничких избора у Хрватској.

"Хрвати и хрватски држављани у БиХ с правом очекују да се Хрватска и њен предсједник залажу за легитимна права хрватског народа у БиХ, али и за стварање нове, позитивније атмосфере унутар међународне заједнице према БиХ, као и њеним конститутивним народима", додаје се у саопштењу.

Предсједништво ХДЗ-а БиХ данас је говорило и о страначким активностима везаним за смјернице стратегије за предстојеће локалне изборе.