ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/11/2019

КОШАРАЦ ПОРУЧИО СДС-у И ПДП-у: ПРЕСТАНИТЕ ПОТЦЈЕЊИВАТИ ГРАЂАНЕ СРПСКЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је очигледна нервоза у редовима СДС-а и ПДП-а након што је Предсједништво БиХ донијело одлуку о именовању кандидата СНСД-а за предсједавајућег Савјета министара и усвојило Програм реформи БиХ који не предвиђа чланство БиХ у НАТО.

 

Он је нагласио да је "крајње вријеме да СДС и ПДП престану да дезинформишу јавност и потцјењују грађане Републике Српске који су на прошлим изборима јасно показали шта мисле о њиховој издајничкој политици".

"Упркос поражавајућим резултатима на прошлим општим изборима, представници СДС-а и ПДП-а нису ништа научили већ су наставили и даље са пробосанском политиком, што показује и овај њихов најновији потез о измјенама пословника Представничког дома. Ако су они ти који су спремни на све, па и на издају интереса Републике Српске зарад пар фотеља, СНСД никада није нити ће издати српски народ и интересе Републике Српске", поручио је Кошарац.

Он је нагласио да је СНСД и данас показао да је досљедан својој политици а то је у првом реду - очување Републике Српске, њених интереса и поштивања ставова републичких институција.

"Не треба ваљда ја да подсјећам Мирка Шаровића на то шта је он говорио у Народној скупштини. Он је тај који је изјавио да за њега нису обавезујући ставови Народне скупштине и Владе Републике Српске. С тога ће ова гарнитура људи у СДС-у и ПДП-у остати упамћена у српској историји по срамним потезима као неко ко је заступао интересе БиХ, а не Републике Српске и српског народа", закључио је Кошарац.