ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/11/2019

НЕВЈЕРОВАТНА ЖАЛОСТ СДС-а И ПДП-а ЗА УДОБНИМ МИНИСТАРСКИМ ФОТЕЉАМА

 

БАЊАЛУКА, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је Срни да је "невјероватна реакција појединаца из СДС-а и ПДП-а на именовање кандидата СНСД-а за предсједавајућег Савјета министара чиме су још једном показали колико жале за својим удобним фотељама у заједничким институцијама БиХ".

 

Жунић је истакао да су "Мирко Шаровић и екипа бораца за добро плаћене фотеље у институцијама БиХ преурањено излетјели у јавност и обманули грађане Републике Српске да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потписао документ о чланству БиХ у НАТО савез".

"Није њима проблем НАТО, ни интереси Републике Српске и њених институција, нити интереси српског народа, јер и сами знају да то што причају није тачно. Њима су проблем министарске функције без којих неминовно остају. Сва кукњава је због фотеља и свих привилегија које су као изборни губитници узурпирали у протеклих пет година, па им је и то мало. Тужно их је гледати како један по један излази у јавност и шири дезинформације", рекао је Жунић.

Он је оцијенио да је појединцима из СДС-а и ПДП-а посебно разочарење и то што су, према њиховом мишљењу, били на корак до покушаја да као изборни губитници поново буду дио власти на нивоу БиХ, те су с тим циљем исказали и спремност да мијењају пословник Представничког дома Паралментарне скупштине БиХ.

"Били су спремни на све, мислећи да ће остати у својим удобним министарским фотељама и зато данас не могу ни бар мало да сакрију своју тугу, већ излијећу неконтролисано у јавност износећу неистине", рекао је Жунић.

Истичући да је документ Програм реформи БиХ велика побједа Републике Српске јер се нигдје не спомиње чланство у НАТО већ само сарадња, што и јесте став Српске, Жунић је открио да је у овом документу, између осталог, јасно наведено да се "Програм реформи БиХ подноси без прејудицирања коначне одлуке о чланству, а за чије усвајање ће бити потребна додатна одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ".

Он је рекао да ће бити веома интересантно гледати и слушати Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића и остале када НАТО да своје мишљење о документу Програм реформи БиХ.

"Зато им из најбоље намјере поручујем да не срљају, да не излијећу са дезинформацијама, већ да сачекају шта има НАТО да каже. Боље за њих да се више не брукају и не потцјењују јавност", навео је Жунић.