ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/11/2019

ПРОТИВ СМЈЕШТАЈА МИГРАНАТА У КАСАРНУ ЉУБАЧЕ И У НАСЕЉУ БУКИЊЕ

 

ТУЗЛА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Стотињак грађана неколико тузланских мјесних заједница окупило се данас испред зграде Босанског културног центра у Тузли, гдје ће бити одржана сједница Скупштине Тузланског кантона, противећи се одлуци Владе ФБиХ и приједлогу премијера Тузланског кантона Денијала Тулумовића о смјештају миграната у тузланском насељу Букиње и у касарни Љубаче.

 

Раније су градска вијећа Живиница и Тузле, као и становвници неколико мјесних заједница које се налазе у близини касарне Љубаче, која је одлуком Владе ФБиХ додијељена за смјештај миграната, успротивили овој одлуци.

Градска Власт Тузле не дозвољава смјештај миграната у насељеним мјестима, сматрајући да није у њиховој надлежности да пронађу адекватну локацију за ту намјену.

Мјештани Љубача, Букиња и Пасаца кажу да су узнемирени и на саму помисао да се разматра могућност отварања мигрантског центра у бившој касарни Љубаче која се налази између Тузле и Живиница, односно да се гради мигрантски центар у насељу Букиње, пренијели су федерални медији.