ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/11/2019

ПРОДАНОВИЋ: НЕАРГУМЕНТОВАНЕ ТВРДЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Делегат Дома народа Парламентарне скупштине Лазар Продановић /СНСД/ изјавио је Срни да су без аргумената тврдње и напади представника опозиционих партија да је усвајањем Програма реформи БиХ отворен пут БиХ у НАТО чланство.

 

"Опозиција је фрустрирана и дуго времена користи дволичну политику - једна је за јавност у Републици Српској и БиХ, а друго је жеља да задрже позиције у Савјету министара и институцијама БиХ у техничком мандату", рекао је Продановић.

Према његовим ријечима, сви напади и жалопојке које упућују након одлуке Предсједништва БиХ о именовању предсједавајућег Савјета министара засноване су на овим циљевима, без аргумената.

Он је напоменуо да је апсолутно неосновано прејудицирање и било каква друга прича о чланству у НАТО-у.

"Предсједништво БиХ компромисним рјешењем дошло је до документа који је у интересу свих у БиХ. Реформски процеси које смо дуго заговарали када су у питању Оружане снаге БиХ и безбједносни сектор су неопходни", истакао је Продановић.

О, како каже, нагађању опозиције да овај документ значи чланство у НАТО-у, Продановић је нагласио да ће СНСД док буде обављао позицију у институцијама БиХ доносити одлуке које су у интересу грађана, прије свега, Републике Српске.

"Било каква одлука у БиХ о било каквим интегративним процесима, укључујући евентуално чланство у НАТО-у, не може се донијети без сагласности Републике Српске", рекао је Продановић.

Предсједништва БиХ у уторак, 19. новембра, донијело је одлуку да ће у НАTО сједиште у Бриселу бити достављен документ Програм реформи БиХ.

Амбасадори земаља Квинте нагласили су да Програм реформи не мијења статус МАП-а, а руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов да тај програм није повезан са интеграцијом БиХ у НАТО.