ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/11/2019

"ИНФОСРПСКА": БН TВ ОПРАВДАЛА СВОЈЕ ДРУГО ИМЕ "ФАБРИКА ЛАЖИ"

 

БИЈЕЉИНА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Потпуно је јасно да бијељинска БН телевизија, која годинама загађује медијски простор својим непрофесионалним радом и ширењем дезинформација и неистина на шта је јавност навикла, с правом носи назив "фабрика лажи", пише портал "Инфосрпска".

 

"Начином на који ова телевизија посљедња два дана учествује у кампањи против актуелне власти, али и саме Републике Српске, гдје је у потпуности изгубљена мјера, јер се то чини безочно, често без аргумената, убацивањем сензационалних наслова које нигдје не можете наћи у текстовима, са изгубљеном мјером у свом трачерском походу, са информацијама које нас најчешће удаљавају од саме стварности, са амбицијама да буду врхунски и једини просудитељи и оцјењивачи, представља сумрак јавности и јавно изговорене ријечи", истиче се у тексту.

Исти извор наводи да "без имало професионалне одговорности, ова 'фабрика лажи' већ данима покушава да убиједи јавност да је српски члан Предсједништва БиХ пристао на чланство БиХ у НАTО".

С тим циљем, додаје се у тексту, "довели су и надрианалитичара Дарка Tрифуновића из Београда да на себи својствен начин он 'појасни' српској јавности на шта је Додик пристао".

"Овај мегафон мрзитеља Милорада Додика и власти у Републици Српској бескрупулозно мијења и саопштења званичних инстититуција, а колико далеко су спремни да иду показује и данашња информација из Конзулата Мађарске у којем је јасно наведено да је 'Министарство спољних послова и трговине Мађарске поздравило постигнути споразум између чланова Предсједништва БиХ што је био важан корак напријед у смјеру успостављања власти у БиХ', као и да постизање тог споразума значи 'наставак партнерства' између БиХ и НАTО савеза.

Наравно, да то ништа није значило такозваним новинарима ове квази телевизије да у наслову вијести напишу 'Орбан честитао БиХ пут ка НАTО савезу'. Није ли то сумрак јавности и јавно пласиране вијести", наглашава се у тексту.