ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија05/12/2019

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА МОРАВСКИ КОРИДОР

 

БЕОГРАД, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Комерцијални уговор за изградњу Моравског коридора, односно дионице ауто-пута Појате-Прељина, који ће повезивати европске коридоре 10 и 11, потписан је данас у Београду, у присуству предсједника Србије Александра Вучића.

 

Уговор су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и представници турско-америчког конзорцијума "Бехтел-Енка" Мајкл Вилкинсон и Мехмет Тара.

Вучић је истакао да је ријеч о ауто-путу који су људи сањали деценијама, а значиће бољи живот за грађане у Моравичком, Рашком и Расинском округу.

Он је истакао да ће Моравички коридор бити најшири ауто-пут у Србији - за 0,8 метара шири од осталих, као и да је ријеч о дигиталном ауто-путу.

Моравски коридор биће дугачак 112 километара, а повезаће све веће градове централне Србије између Појата и Чачка - Крушевац, Краљево, Трстеник, Врњачку Бању.

Предвиђено је да на Моравском коридору буде изграђен 71 мост, 23 надвожњака и пет подвожњака, 31 пропуст, као и 11 петљи.

Током градње биће регулисани водотоци Мораве којима пролази, а коридор ће дати нову шансу великом броју индустријских зона планираних дуж њега.