ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/12/2019

СЈЕДНИЦА НАСTАВЉЕНА РАСПРАВОМ О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ

 

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци расправом о нацртима закона о високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у овој области.

 

Ови нацрти закона, који се у парламенту разматрају обједињено, имају за циљ подизање укупног квалитета у систему високог образовања у Српској.

На дневном реду другог дијела осме редовне сједнице су и Нацрт закона о остваривању права на бесплатну правну помоћ и Нацрт закона о спорту.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске - приједлог народних посланика Јелене Tривић, Драшка Станивуковића и Небојше Вукановића, Нацрт закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији.

Скупштина ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству у Републици Српској, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о концесијама и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине.

На дневном реду је и извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду за прошлу годину, те приједлози одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Tеслић, који ће бити разматрани обједињено.

Народна скупштина ће разматрати и приједлог одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Брчко-Бијељина-Рача, као и приједлог одлуке о изради Плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Приједор по скраћеном поступку.

Народна скупштина јуче је размотрила Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити и Нацрт закона о пореском поступку Републике Српске. /наставиће се/бој/мис/љљ


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: