ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/12/2019

ВРХОВАЦ: ЗАКОН О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ НАЈПОТРЕБНИЈИ СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дражен Врховац сматра да је нацрт закона о високом образовању један од најпотребнијих закона у Српској.

 

Током обједињене скупштинске расправе о нацртима закона о високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске, Врховац је истакао да се мора подићи ниво љествице која ће донијети квалитет у високом образовању.

Посланик СНСД-а Гордана Тешановић изразила је очекивање да ће Нацртом закона о високом образовању бити понуђена нова рјешења у овој области у Републици Српској.

"Радује ме чињеница да је скупштински Одбор за образовање, науку, културу и информисање усвојио закључак којим се овај нацрт закона упућује у јавну расправу у трајању од три мјесеца како би се добио што квалитетнији приједлог закона", рекла је Тешановићева.

Посланик СДС-а Жељко Бабић рекао је да је Нацрт закона о високом образовању важан, јер је високо образовање један од сегмената будућности Републике Српске.

Бабић сматра да овај нацрт закона представља напредак у односу на постојећи Закон о високом образовању. /наставиће се/мис/бој/љљ