ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/12/2019

ЗАХВАЉУЈУЋИ ХУМАНОСТИ ВОЛОНТЕРА, ЊЕГУЈУ СЕ ПРИНЦИПИ ЦРВЕНОГ КРСТА

 

ПАЛЕ, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Црвени крст Републике Српске препознатљива је организација која његује принципе овог покрета, захваљујући преданом раду великог броја волонтера, али и њиховој хуманости и човјечности, те пружању помоћи, без дискриминације, свим особама у потреби, поручено је из ове организације.

 

Црвени крст Републике Српске честитао је својим волонтерима 5. децембар – Међународни дан волонтера, те им захвалио што припадају групи људи који мијењају свијет набоље.

"Овај дан је прилика да Црвени крст Републике Српске, организација која почива на волонтеризму, посредством својих општинских и градских организација, искаже захвалност овим великим хуманистима, организовањем дружења са волонтерима и том приликом им уручи захвалнице и признања за уложени труд на хуманитарном пољу", саопштено је из Црвеног крста Српске.

У саопштењу се наводи да је 5. децембар прилика када и Црвени крст Републике Српске жели да искаже захвалност својим волонтерима, који помажући другима, испољавају људску хуманост, солидарност и узајамност уз развијену одговорност за друштво у којем живе, без материјалне надокнаде.

"Хвала вам што припадате групи преданих људи који мијењају свијет набоље. Честитамо вам на досадашњем волонтерском ангажману и желимо да данашњи дан прославите у друштву волонтера, корисника вашег волонтирања и других вама драгих људи, те наставите радити ствари од непроцјењиве важности за наше друштво", поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Од децембра 1985. године, УН обиљежавају овај датум, који има за циљ да све активности волонтера и њихов рад учини видљивим на локалном, државном и међународном нивоу.