ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника05/12/2019

ПОГИНУЛА ДВА УЧЕНИКА TЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ, А ДВА ПОВРИЈЕЂЕНА

 

ГРАДИШКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У стравичној саобраћајној несрећи у мјесту Врабашка код Градишке погинули су ученици четвртог разреда градишке Tехничке школе Давор Мијатовић и Милош Шврака, потврдио је Срни директор ове школе Владо Tомић.

 

Он је навео да је у синоћњој несрећи теже повреде задобио осамнестогодишњи Мирослав Козомора, који је управљао возилом, а лакше деветнаестогодишњи сувозач Марко Стевић.

Након што су добили информацију о овом трагичном догађају, Tомић је рекао да су пустили кућама ученике који су са настрадалим младићима похађали одјељење мехатронике, додавши да наставу вјероватно неће имати ни сутра.

Он је навео да су телеграме саучешћа школи упутили министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Tривић и директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић.

Из Полицијске управе Градишка раније је саопштено да се саобраћајна несрећа догодила синоћ у 23.30 часова, када је на магистралном путу Козарска Дубица-Градишка, у мјесту Врбашка, са коловоза слетио аутомобил "ситроен ксара" којим је управљало лице чији су иницијали М.К. из Градишке.

Према названичним информацијама, младићи су се враћали са рекреације у сали Основне школе "Младен Стојановић" у Врбашкој.

Њихов аутомобилом слетио је са коловоза и бочном лијевом страном је ударио у дрво, а страдали младићи сједили су на задњем сједишту.