ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

БРОЈ 1411 ЗА БОЉЕ СУТРА ТРЕБИЊСКОГ УДРУЖЕЊА "СУНЦЕ НАМ ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКО"

 

ТРЕБИЊЕ, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" из Требиња надају се да ће до поноћи 31. децембра хуманитарни број 1411 позвати велики број људи и тако помоћи изградњу новог дневног центра за дјецу са сметњама и потешкоћама у развоју у овом граду.

 

Чланове овог удружења обрадовала је 10. хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" под покровитељатвом предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић у оквиру које ће прикупљена средства бити искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама и потешкоћама у развоју у Бањалуци и Tребињу.

У Удружењу "Сунце нам је заједничко" истичу да ће им нове просторије много значити и зато позивају све да позову хуманитарни број 1411.

Члан овог удружења Велибор Мркајић, који у постојећи дневни центар долази 14 година, рекао је Срни да заједно са друговима из Удружења не може ишчекати изградњу новог дневног центра.

"Значиће нам пуно и зато молим људе добре воље да помогну да тај центар што прије буде изграђен", истиче Мркајић.

Милена Дурсун, која је члан Удружења од настанка, каже да број 1411 изговори безброј пута.

"Вјерујем да ће доста људи позвати 1411. Нови простор ће нам много значити", рекла је Дурсун Срни.

Извршни директор Удружења "Сунце нам је заједничко" Весна Миљановић истиче да је највећи успјех овог удружења то што су његови чланови постали саставни дио требињског живота.

"Осим редовних активности и дневног збрињавања, овдје се ради много тога. Раде се пројектне активности које су углавном у вези са спортом и умјетношћу, па су чланови Центра врло често на такмичењима и концертима", навела је за Срну Миљановићева, увјерена да ће захваљујући новом центру чланови остварити нове успјехе.

Према њеним ријечима, просторије у којима је тренутно смјештено Удружење није било лако прилагодити члановима будући да нису намјенске и не постоји лифт за особе са инвалидитетом.

"Вјерујем да ће нови центар бити плански и функционалнији. Од како је кренула акција прије неколико дана стално причамо о томе, дјеца су исто запамтила број 1411. Већ је одређена локација, покренуте су неке активности и радње по том питању. Једва чекамо, надамо се да ћемо сљедећу нову годину прославити у новом центру", наглашава Миљановићева.

Донаторско вече под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић биће одржано 22. децембра у Бањалуци.