ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

У ПРОГРАМУ РЕФОРМИ БиХ НЕ ПИШЕ НИ АНП НИ МАП

 

САРАЈЕВО, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да у документу Програм реформи БиХ, које је потписало Предсједништво БиХ, не пише ни Годишњи национални план /АНП/ ни Акциони план за чланство /МАП/.

 

"АНП не значи чланство. Ја сам погледао тај папир који су потписали чланови Предсједништва БиХ. Он је избалансиран и ни једном ријечи се не спомиње АНП или МАП. Тих скраћеница нема, али је чињеница да се он упућује НАТО-у у Брисел". Зато је боље да не нагађамо, већ да сачекамо", рекао је Павић.

Он сматра да не треба губити вријеме, исцрпљивати се и препирати око свега тога.

Према његовим ријечима, нико не зна тачно ни шта значи АНП ни које елементе он треба да садржи, а већина не зна ни шта је наведено у документу који је Предсједништво БиХ усвојило и онда се распредају разне приче.

Павић је рекао да ДНС није разговарао са СНСД-ом о позицијама на нивоу БиХ.

"Ми очекујемо да ћемо партиципирати у власти на нивоу БиХ, а друго су очекивања", рекао је Павић за сарајевско "Ослобођење", коментаришући информације да ће Драгутин Родић из ДНС-а бити нови министар комуникација и транспорта у Савјету министара.

Према његовим ријечима, у овој странци још нису разговарали о било каквим коалицијама пред локалне изборе идуће године.

"ДНС увијек учествује самостално на листама за одборнике. Посљедњи пут смо имали коалицију са СНСД-ом, а сада је СНСД наглашавао да се не би правили неке глобалне коалиције. Ми још нисмо заузели став о томе", навео је Павић.