ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

АНЂЕЛКОВИЋ: ТИХА МИРНОДОПСКА АГРЕСИЈА АМЕРИКЕ

 

БЕОГРАД, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да се САД према Србији понашају као нека врста агресора, те да сада спроводе тиху мирнодопску агресију, подржавајући албански сепаратизам.

 

"Делује цинично када нам Америка, која ради против наших интереса, дели савете на који начин треба да сарађујемо са онима који су нам пријатељи и подршка", рекао је Анђелковић поводом најновијих "опомена" које је изасланик америчког државног секретара за западни Балкан Метју Палмер упутио Београду поводом војне сарадње са Русијом, те његовог виђења "нормализације" односа са Приштином.

Анђелковић је за "Вечерње новости" рекао да Србија, ако је суверена земља, не смије да се обазире на такве ставове Вашингтона јер би тиме само ослабила своју одбрамбену позицију.

Дипломата Зоран Миливојевић оцијенио је да примједбе САД на војну сарадњу Београда и Русије нису изненађење јер је Вашингтон веома фокусиран на регион, прије свега на сузбијање онога што они називају "малигним утицајем" Москве.

"Иступање Палмера није случајно и треба рачунати на то да ће Србија и у наредном периоду бити под притисцима и да ће добијати различита упозорења од САД", сматра Миливојевић.

Он је навео да за САД није проблем само сарадња Београда са Русијом, већ и са Кином.

"У Сочију је недвосмислено потврђено да је наше стратешко партнерство стабилно, а направљени су и важни договори у области енергетике, инфраструктуре и војне индустрије. Председник Русије Владимир Путин порукама у вези са Косметом отишао је и лествицу више, поручивши да ће подржати свако компромисно решење које одговара Србији", указао је Миливојевић.