ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

ПОДИГНУТА ОПTУЖНИЦА ПРОTИВ ТРИ ЦАРИНИКА ЗБОГ ПРИМАЊА ДАРА

 

САРАЈЕВО, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Tужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Tужилаштва БиХ подигао је оптужницу против цариника Тина Капетана /57/ из Tравника, Дејана Дамјановића /40/ и Александра Tуцикесића /42/ из Бањалуке који се терете да су починили кривично дјело примања дара и других облика користи.

 

Подигнутом оптужницом предложено је и проширено одузимање незаконите имовинске користи од оптужених у износу од око 28.000 КМ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терете да су прошле године, радећи на царинским пословима на Царинском реферату Градишка, користећи својства службених особа Управе за индиректно опорезивање БиХ, дјелујући у договору и организовано, тражили и примили новац од одређених особа како би погодовали приликом царињења камионске испоруке са бијелом техником и техничком робом на царинско подручје и територију БиХ.

У оптужници се наводи да су оптужени, након што су незаконито примили новац, без царинског надзора пропустили на територију БиХ камион и прикључно возило са техничком робом чиме су за себе прибавли незакониту имовинску корист, а нанијели штету буџету и грађанима БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, додаје се у саопштењу.