ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ЗА ЈАЧАЊЕ ЊЕНЕ ПОЛИЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Српска опредијељена да кадровски, материјално и технички јача Министарство унутрашњих послова /МУП/, те да је то одговор на многе изазове и гаранција да ће бити заштићена Република и њени грађани.

 

Вишковић је након свечане промоције 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије у Залужанима код Бањалуке пожелио успјешан рад младим полицајцима који су успјешно завршили школовање и обуку и постали саставни дио полиције Српске.

"Српска из године у годину има све већи број кадета чиме кадровски јачамо МУП и подмлађујемо његов састав младим и школованим људима. Они треба да представљају будућност Републике Српске са безбједносног аспекта који је веома значајан за све грађане. Пред њима је одговоран, али частан посао", рекао је новинарима Вишковић.

Он је упозорио да Српска не смије да затвара очи пред проблемима који пријете БиХ као што су мигрантска криза и повратак лица са страних ратишта.

"Због тога желимо да у МУП-у имамо младе људе који ће се лакше борити са изазовима које очекујемо. Како буде радио МУП и како ови нови полицајци буду радили тако ће бити презентована и слика о Републици Српској. Полиција је огледало Републике Српске и желимо да је представимо у што бољем свјетлу", истакао је Вишковић.

Свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије МУП-а Републике Српске одржана је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке.