ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

ШИРОМ СРПСКЕ БИЋЕ РАСПОРЕЂЕНА 322 МЛАДА ПОЛИЦАЈЦА

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да ће 322 млада полицајца којa су завршила школовање и обуку на Полицијској академији Министарства унутрашњих послова /МУП/ наредне седмице бити распоређена широм Српске да раде полицијске послове и брину о безбједности Републике и њених грађана.

 

Након свечане промоције 322 кадета 20. класе Полицијске академије у Залужанима код Бањалуке, Лукач је рекао да се са младим полицајцима добија нови потенцијал и снага у МУП-у.

Он је истакао да је истовремено почело школовање нове класе у којој су 334 кадета.

"Надамо се да ћемо за 13 и по мјесеци, колико траје школовање и обука, и њих промовисати и да ће положити свечану заклетву као што су данас урадили полазници 20. класе", додао је Лукач.

Он је подсјетио да су Центар за обуку у Залужанима почели да уређују прије неколико година захваљујући Влади Српске на челу са Жељком Цвијановић, а да настављају да раде и граде уз помоћ актуелног предсједника Владе Радована Вишковића.

Према његовим ријечима, на прољеће ће почети градња нове зграде Полицијске академије која ће бити у склопу Центра за обуку.

"Биће то веома лијеп објекат у којем ћемо школовати нове генерације полицајаца, омогућити им да имају боље услове него њихови претходници, да буде што већи број полицајаца који ће чувати наше грађане и бранити Српску од оних који путем организованог криминала, тероризма или на други начин покушају да угрозе наше вриједности и начин на који смо одлучили да живимо", каже Лукач.

Свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије МУП-а Републике Српске одржана је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке.