ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

ПРИЈАВА ПРОТИВ ВУЧИЋА - ПРЉАВА ИГРА ПРИШТИНЕ

 

БЕОГРАД, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Подношење кривичне пријаве против предсједника Србије Александра Вучића још је једна прљава игра Приштине, која показује да не желе никакав договор са Србијом, већ само даље заоштравање ситуације, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

 

Шеф српске дипломатије је подношење кривичне пријаве у Приштини оцијенио и као "врхунац лудила и лицемјерја".

"Цео свет зна да у Рачку нису убијени цивили, већ припадници ОВК, да је /бивши шеф верификационе мисије ОЕБС-а на Космету/ Вилијем Вокер наметнуо причу у злочину над цивилима, да су /тадашњи амерички предсједник Бил Клинтон/ и /тадашњи амерички државни секретар Медлин/ Олбрајтова говорили о масакру, иако то није потврђено ни истрагом /форензичара из Финске/ Хелен Ранте", рекао је Дачић.

Он је указао да је чак и Хашки трибунал одустао од те тачке оптужнице против Слободана Милошевића и да је та лаж о масакру над цивилима искориштена као непосредно оправдање за агресију и бомбардовање Србије.

"Та лажна држава Косово је своју пропаганду базирала на лажима, и никакве кривичне пријаве не могу то да измене", рекао је Дачић за Танјуг.

Он наглашава да ниједан међународни суд није никада пресудио да је био у питању, како они кажу, масакр над цивилима.

"Уосталом, на њиховим рукама су пронађене барутне честице, што је доказ да су користили ватрено оружје, односно да нису били цивили него припадници ОВК", навео је Дачић.

Против предсједника Србије Александра Вучића у Приштини је поднесена кривична пријава пред специјалним тужилаштвом самопроглашеног Косова "због негирања злочина и масакра у Рачку", рекао је адвокат Том Гаши.