ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима07/12/2019

ДИВЉИ КОЊИ НА ПУТУ ПРЕКО ПРЕВОЈА БОРОВА ГЛАВА

 

БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Преко планинског превоја Борова Глава, на путном правцу Шуица-Ливно, учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

 

Поледице јутрос има на путевима преко планинских превоја и у вишим предјелима, а магла смањује видљивост на 50 до 100 метара на путним правцима Ливно-Шуица-Купрес, Шуица-Tомиславград, Столац-Неум и Мостар-Неум.

На осталим путним правцима у Републици Српској и Федерацији Бих /ФБиХ/ вози се по мјестимично сувим и влажним коловозима, а возачима се савјетује додатан опрез због повећане опасности од одрона камења и земље на коловоз.

Радови су актуелни на магистралним путевима Каракај два-Дрињача, Бијељина-Шепак у мјесту Патковача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Јоховац-Руданка, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те у Приједору гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Клизишта успоравају одвијање саобраћаја на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ радови успоравају саобраћај на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук. На овој локацији саобраћај се сваког дана одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, а од 21.00 до пола часа послије поноћи возила пролазе наизмјенично, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путним правцина Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Дољани-Метковић између граничних прелаза и Јајце-Црна Ријека на локалитету Здаљевац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље је на снази због безбједносних разлога обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Из АМС-а подсјећају возаче да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме, те да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно.