ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/12/2019

РОДОЉУБ ВИДАКОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИК УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНИСАНИХ ПОЛИЦАЈАЦА

 

ЗВОРНИК, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Родољуб Видаковић изабран је данас за предсједника Удружења пензионисаних полицијских службеника Републике Српске.

 

Видаковић је изабран на оснивачкој Скупштини пензионисаних полицијских служеника Републике Српске, која је одржана у Зворнику.

На мјесто предсједника Скупштине изабран је Горан Абазовић из Бијељине, а за секретара Удружења Радован Видовић из Зворника.

Видаковић је рекао новинарима да су се организовали како би се изборили за већа и боља права пензионисаних полицијских службеника.

Он је објаснио да се пензионисани полицијски службеници нису препознали ни у једном удружењу захваљујући коме би могли да остварују своја права или траже повољније услове за стицање пензије.

"Оснивање овог удружења је можда изнуђен потез, јер су полицијски службеници пензионисани под веома неповољним условима, које је сетом закона 2001. прописао високи представник", напоменуо је Видаковић.

Према његовим ријечима, јединствен став пензионисаних полицијских службеника јесте да и они који су стварали Републику Српску, а пензионисани су под веома неповољним условима, остварују права као и полицијски службеници који сада иду у пензију када су услови много повољнији.

Видаковић је истакао да ће њихови захтјеви, који се односе на повољније остваривање пензија, бити упућени надлежним органима Републике Српске, те да се нада да ће наићи на разумијевање.