ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/12/2019

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а "ПЕТАР МРКОЊИЋ"

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Чланови Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Петар Кочић" из Мркоњић Града одржали су годишњи концерт.

 

Умјетнички руководилац КУД-а "Петар Кочић" Ивана Поповић рекла је новинарима да су ове године имали много наступа и да су освојили бројне награде.

"Најзначајније нам је треће мјесто на Међународном фестивалу у Турској. Сљедеће године настављамо истим темпом, да путујемо, дружимо се, а радићемо и нове кореографије", навела је Поповићева.

Гости на концерту били су чланови КУД "Бранко Радичевић" из Ердевика у Србији, "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града, "Плива" из Језера, "Јањ" из Стројица код Шипова и "Никола Кокошар", такође из Шипова.

Предсједник КУД-а "Јањ" из Стројица Миленко Ђукић истиче да њихово друштво чува традицију, обичаје и културу јањског краја.

"За четири и по године колико и постојимо, направили смо револуционаран посао. Гдје год дођемо, изазовемо интересовање својим наступом и јањском ношњом која је једна од најљепших", навео је Ђукић.

Он је додао да су у Мркоњић Граду одиграли крајишке игре, те да им је ово 53. наступ ове године.

КУД "Петар Кочић" је основан прије четири године, броји 200 чланова, има седам фолклорних секција, женску и мушку певачку групу, као и музичку секцију.