ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/12/2019

БРЧАЦИ ТРАЖЕ МАКСИМАЛНУ КАЗНУ ЗА УБИЦЕ ЗЕЈЋИРОВИЋА

 

БРЧКО, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Група грађана окупила се данас у насељу брчанском насељу Илићка тражећи од правосуђа дистрикта максималну казну за убице Едина Зејћировића из Челића.

 

Један од организатора скупа Хариз Реџић рекао је новинарима да му је Зејћировић био пријатељ и да жели да се правда истјера на видјело, а починици убиства најстрожије казне.

"Шокиран сам оним што се десило Едину. Имам троје дјеце, стављам се у положај његових родитеља. Страшно је то што му се десило. Пратићемо процес суђења", рекао је Реџић.

Он је путем друштвене мреже Фејсбук позвао грађане на данашње мирно окупљање.

Са полигона на Илићки, гдје су се мирно окупили, грађани су отишли на сахарану Зејћировићу која ће бити обављена данас у 12.00 часова у селу Ратковићи код Челића.

Раније је објављено да је тијело тридесетогодишњег Едина Зејћировића пронађено на локалитету Вучиловац двадест дана након што је пријављен његов нестанак.

Тројица мушкараца, осумњичених за отмицу и свирепо убиство, ухапшена су и њима је одређен једномјесечни притвор.

Притвор је одређен за Суана Халиловића /40/, Нихада Хукића /26/ и Сувада Дједовића /22/. Интензивно се трага за Самидом Шабановићем који је, наводно, побјегао у Њемачку.

Зејћировић је посљедњи контакт с родитељима имао 17. новембра, од када му се изгубио сваки траг. Све до сриједе брат Кенан и његови родитељи вјеровали су да је жив, али су добили обавјештење да је убијен и бачен у Саву.

Починиоци убиства снимали су мобилним телефоном посљедње тренутке живота своје жртве. На снимку, који се појавио у медијима, приказано је физичко и вербално малтретирање младића.

Градоначелник Брчког Синиша Милић похвалио је јуче добро руковођење и ангажман припадника брчанске Полиције на откривању и привођењу осумњичених за брутално убиство Едина Зејћировића из Челића.

Милић је рекао Срни да су детаљи мучења и убиства Зејћировића, који су кроз видео материјал доспјели у јавност, узнемирили не само грађане Брчког, већ све у БиХ, па и шире.