ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/12/2019

РЕАЛИЗАЦИЈА САУДИЈСКЕ ПОМОЋИ ДО СРЕДИНЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ

 

СРЕБРЕНИЦА, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Руководство општине Сребреница и представници Фонда за развој Саудијске Арабије договорили су да се до средине идуће године реализује саудијски грант од милион евра за ову локалну заједницу, саопштено је из Информативне служба ове општине.

 

Уговор о додјели тог гранта потписан је 14. септембра 2016. године и од тада се покушава реализовати у складу са критеријумима које је одредио донатор.

Општина Сребреница је крајем 2018. године расписала јавни позив за подношење пријава/захтјева за обнову и реконструкцију стамбених објеката и додјелу пољопривредне механизације и опреме, за шта је намијењен овај грант.

Донатор је тражио да се износ од милион евра распореди тако да се половина новца уложи у набавку пољопривредне механзације, а друга половина у реконструкцију стамбених објеката.

Резултати тог јавног позива објављени су у априлу ове године, али су поништени због великог броја жалби и очекује се расписивање новог.

Предвиђена је набавка и расподјела 35 брдских косачица, 92 мотокултиватора са приколицом, по пет машина за вађење и садњу кромпира, 50 тримера и пет силокомбајна.

Начелник општине Младен Грујичић рекао је да је посредник у додјели средстава Савјет министара.

"Средства су уплаћена на рачун Савјет министара и они ће вршити све уплате за набавку опреме и материјала по утврђеном списку корисника. Тражили смо од донатора измјену одлуке, да умјесто одређеног броја трактора додијелимо већи број фреза, како бисмо задовољили више корисника и то је одобрено", рекао је Грујичић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: