ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника09/12/2019

ХОЛАНЂАНИН ПРИВЕДЕН У ПРОСТОРИЈЕ УПРАВЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ И ТЕШКИ КРИМИНАЛИТЕТ

 

БАЊАЛУКА, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Корнелис Маринус ван Велзен, рођен у Линдену у Холандији приведен је у просторије Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у Бањалуци, потврдила је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

 

Миљановићева је раније данас изјавила Срни да полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Полицијом Холандије спроводе међународну акцију кодног назива "Мадагаскар" која је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе која се бави неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

"У реализацији активности учествују и припадници Сипе, а акција се врши под надзором Tужилаштва БиХ", нагласила је Миљановићева.

Она је навела да су у току су претреси на пет локација /куће и фирме/ на подручју БиХ, а да је једно лице лишено слободе.

Миљановићева је рекла да су у току и претреси на 15 локација у Холандији.

Она је навела да је приликом претреса пронађено више предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.