ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана10/12/2019

НАСTАВЉЕНА СЈЕДНИЦА НАКОН РЕДОВНЕ ПАУЗЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након редовне паузе посланичком расправом о Извјештају Правобранилаштва Републике Српске о раду за прошлу годину.

 

Правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, образлажући у Народној скупштини овај извјештај, истакао је да је Правобранилаштво, када је ријеч о ријешених 2.120 парничних предмета чија је вриједност око 316 милиона КМ, добило спор у 992 предмета у вриједности од око 241 милион КМ.

На дневном реду трећег дијела осме редовне сједнице су и приједлози одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Tеслић, који ће бити разматрани обједињено.

Посланици ће разматрати и приједлог одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Брчко-Бијељина-Рача, као и приједлог одлуке о изради Плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Приједор по скраћеном поступку.

Народна скупштина је данас размотрила нацрте закона о измјенама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству у Републици Српској, Закона о концесијама и Закона о заштити животне средине. /наставиће се/бој/мис/аб