ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/12/2019

ДОДИК ДОНИРАО 100.000 КМ ЗА ИЗГРАДЊУ ИСЛАМСКОГ ЦЕНТРА

 

ДОБОЈ, 11. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик донирао је данас 100.000 КМ за изградњу Исламског центра у Добоју и истакао да је Република Српска опредијељена за мир, стабилност, слободу и једнака права за све грађане.

 

"Сарадња вјерских заједница у Добоју је добра и нема разлога да не буде настављена. Свима нама је потребна добра сарадња и да очувамо мир и стабилност", рекао је Додик новинарима у Добоју након што је посјетио Исламски центар у изградњи у том граду.

Он је изразио увјерење да ће веома брзо бити завршена градња Исламског центра.

"Задовољан сам напретком у међусобној сарадњи јер само тако можемо да чувамо наше начине живота, мир и стабилност", оцијенио је Додик.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је и град Добој помогао изградњу Исламског центра.

"Сигуран сам да ће овај центар бити брзо завршен на добробит свих грађана. Ово ће бити едукативни центар, а добар суживот је одлика Добоја, што ћемо и очувати", рекао је Јеринић.

Главни добојски имам Бајро Џафић захвалио је Додику за уручена средства и подсјетио да је изградња центра почела 2015. године.

"Захвалан сам Додику и властима у Добоју на помоћи коју нам пружају. Исламски центар биће на добробит свих грађана", рекао је Џафић.

Муфтија бањалучки Нусрет Абдибеговић истакао је да је укупан амбијент у Републици Српској позитиван.

"Захвалан сам српском члану Предсједништва БиХ на помоћи Исламској заједници и вјерујем да ћемо уз помоћ званичника Српске у Бањалуци изградити медресу", рекао је Абдибеговић.

Уз Додика и Јеринића, Исламски центар у изградњи посјетио је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.