ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/12/2019

ЏЕЗ БАЛЕРИНЕ ТАРА И АЛЕКСИЈА ПЛЕСАЋЕ СРЦЕМ И ДУШОМ

 

НОВИ САД, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Новосађанка Маја Алексић, мајка деветогодишње Таре, поносна је што ће њена кћерка са вршњакињом Алексијом Тубић извести џез балетску тачку на предстојећој великој хуманитарној манифестацији у Бањалуци "С љубављу храбрим срцима".

 

"Задовољство је тим веће јер ће Тара и Алексија у дуету, пуним срцем и душом плесати за дјецу са сметњама у развоју у Републици Српској. Поносна сам што ће њих двије наступити на тој великој хуманитарној манифестацији јер сам и сама родом из Републике Српске, из Теслића", рекла је Алексићева Срни.

Она је истакла да су дјевојчице већ сада веома срећне што ће наступити на великој хуманитарној манифестацији "С љубављу храбрим срцима".

"Срећне су, али и веома радознале. По њиховим питањима видим да наступ на манифестацији осјећају као нешто сасвим ново. Повјериле су ми и да им је драго што ће видјети предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић и пред њом плесати. Стално ме запиткују како изгледа предсједница Српске", открила је Алексићева.

Према њеним ријечима, путовање у Бањалуку, као и наступ на хуманитарној манифестацији, дјевојчицама ће бити једно ново искуство, иако иза себе имају бројна такмичења у џез балету, како на државном првенству у Србији, тако и у иностранству - Хрватској, Аустрији, и Италији.

Алексићева је навела да се дјевојчице радују што ће упознати много дјеце из Републике Српске која, као и њих двије, наступају да би помогла другим малишанима.

Она је открила да ће у Бањалуку кренути неколико дана прије манифестације.

"Обје, а посебно Тара, желе да виде и што боље упознају мој родни крај, на шта сам, без претјеривања, много поносна", рекла је Алексићева.

Алексићева је нагласила да Тара и Алексија вјежбају и гимнастику како би биле што спремније за џез балет.

"Њихов дневни и седмични распоред је пребукиран. Већ у суботу, 14. децембра, снимају новогодишњу емисију за Радио-телевизију Војводине, а седам дана послије су у Бањалуци. Упркос томе, стижу да удовоље и школским обавезама и обје су добре ученице. Када је ријеч о пробама, за њих нема обавезе коју неће испунити само да се максимално посвете обожаваном плесу", рекла је Алексићева.

Она је навела да Студио "Арте денс", у којем џез балет вјежбају Тара и Алексија, у Новом Саду организује традиционални хуманитарни концерт чији је смисао, такође, помоћ другој дјеци.

"Посебно ми је драго што дјеца, у овом случају Тара и Алексија, од малена уче да помажу другима. У данашње вријеме то је вриједност коју треба његовати и чувати као око у глави. А, хуманитарни концерт `Арте денса`, на којем увијек наступају, намијењен је дјеци чије се дјетињство никако не може назвати срећним", каже Алексићева.

Дјевојчице Тара и Алексија дочекале су новинара Срне питањем "како је тамо у Републици Српској", а он им је рекао да не зна ко је у Српској бољи и љепши - дјеца, људи или предјели кроз које ће пролазити путујући до Бањалуке, што су пропратиле упитним смијешком.

Тара је рекла да неће имати трему за наступ у Бањалуци, знајући за кога плеше.

"То су деца као ја, али имају неке мале проблеме, неке сметње. Драго ми је што ћемо Алексија и ја плесати за њих. Желим да та деца, као и ја и моја другарица, имају срећно детињство", пожељела је Тара.

Алексија је рекла да никада није била у Бањалуци, па једва чека да види како изгледа тај град.

"Знам да ћу са својом најбољом другарицом Таром у Бањалуци плесати за децу којој је потребна помоћ и зато ми је много драго. Једва чекам да кренемо и тамо изведемо своју тачку", узбуђена је Алексија.

Дјевојчице су потом позирале за фотографисање са прегршт медаља, које су освојиле на бројним такмичењима у Србији и иностранству, а за које су рекле да су само мали дио оних којима су се до сада окитиле.

Мале Новосађанке одлучне су да ће се џез балетом бавити и "када буду велике".

Тара Алексић похађа трећи разред у Основној школи "Васа Стајић", а Алексија Тубић такође трећи разред, али у Основној школи "Соња Маринковић".

Хуманитарна манифестација "С љубављу храбрим срцима" одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, а средства прикупљена у тој хуманитарној акцији биће искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама у развоју у Бањалуци и Требињу.

Донаторско вече биће одржано у недјељу, 22. децембра, са почетком у 17.00 часова.