ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/12/2019

ЧУБРИЛОВИЋ СУТРА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

 

БАЊАЛУКА, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сутра ће присуствовати свечаном обиљежавању 25 година Законодавне скупштине Санкт Петербурга гдје ће се на свечаној сједници обратити у име Српске.

 

Чубриловић је у Русију отпутовао на позив предсједника Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеслава Макарова, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Законодавна скупштина Санкт Петербурга, нови највиши представнички орган сјеверне пријестонице Русије, формирана је 1994. године током првих демократских регионалних избора у савременој Русији.

Чубриловић и Макаров су 30. марта 2017. године у Бањалуци потписали Протокол о резултатима преговора између Народне скупштине Републике Српске и парламента Санкт Петербурга којим се изражава опредјељење да ће развој сарадње два парламента у великој мјери доприносити развоју Српске и Санкт Петербурга.

У том Протокулу је наведено да Народна скупштина Републике Српске и Законодавна скупштина Санкт Петербурга изражавају спремност да развијају и појачавају контакте на принципима једнакости и међусобног интереса, размјењују искуства путем радних састанака делегација два парламента, као и доприносе развоју међусобних пословних контаката.