ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/12/2019

"ЕУРОБЛИЦ": ДИЈАНА ГРАХОВАЦ НАПУСТИЛА СДС

 

БАЊАЛУКА, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Директор Главне банке Републике Српске у оквиру Централне банке БиХ Дијана Граховац поднијела је неопозиву оставку на чланство у СДС-у, чиме је, послије краће паузе, настављен одлив истакнутог кадра из највеће опозиционе странке у Српској, пише "Еуроблиц".

 

"Еуроблиц" пише и да Граховчева није навела разлоге за овакав потез, али да се у СДС-у прича о најмање два могућа мотива.

Према првој опцији, то је учинила како би покушала да задржи функцију у Централној банци БиХ након промјене власти у Сарајеву.

Извор "Еуроблица" тврди да је Граховчева посредством бившег кадра СДС-а, суграђанина из Приједора Борислава Бојића, контактирала ДНС.

Лист подсјећа да је то партија у коју је након изласка из СДС-а прешао Бојић, тренутно запослен у Министарству саобраћаја и веза Српске на чијем је челу министар Неђо Трнинић из ДНС-а.

Према другој теорији, наводи "Еуроблиц", Граховчева је отишла због хаотичног стања у приједорском Градском одбору СДС-а, гдје више није у добрим односима са предсједником Миланом Тубином, а наводно ни са чланом Предсједништва СДС-а из Приједора Мајом Драгојевић Стојић.

Граховчева је била дио чланова СДС-а у Приједору који су својевремено сазвали сједницу скупштине градске организације на којој су изгласали смјену Тубина, али врх партије није прихватио разултате гласања, те је именовао Милана Миличевића и Немању Васића да заједно са Тубином раде на сређивању стања у одбору.

Тубин је за "Еуроблиц" потврдио да је добио допис у којем Граховчева наводи да због личних разлога више не може да буде члан СДС-а.

Одговарајући на питање да ли Граховчева прелази у ДНС, Тубин каже да не зна и да није стигао да са њом разговара, али да би волио да остане у редовима СДС-а.

Стојићева је, одговарајући на питање да ли одлазак Граховчеве има везе са њом, рекла да су односи потпуно нарушени.

"Створиле су се струје, групе, знате како то функционише. Међутим, лично нисам имала неке сукобе", рекла је Стојићева.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: