ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/12/2019

ЗА 11 МЈЕСЕЦИ ЗАПЛИЈЕЊЕНО 13 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ И 660 ГРАМА КОКАИНА

 

БИЈЕЉИНА, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На подручју Полицијске управе /ПУ/ Бијељина полиција је у протеклих 11 мјесеци заплијенила око 13 килограма марихуане, више од 660 грама кокаина, те одређене количине других наркотика, изјавила је портпарол Полицијске управе Бијељина Александра Марић.

 

Она је навела да је акценат ове године стављен на уличну акцију злоупотребе дроге и да је откривено 61 кривично дјело из области злоупотребе дроге и надлежним тужилаштвима поднесена 34 извјештаја против 47 лица.

"Од укупног броја лица која су пријављена тужилаштву, 17 је повратника у извршењу кривичних дјела, три лица су женског пола, а три су малољетници", рекла је Марићева новинарима, поводом обиљежавања Мјесеца борбе против болести зависности.

Према њеним ријечима, због вожње под дејством опијата из саобраћаја је за 11 мјесеци искључено 118 возача, што је знатно више ако се пореди са 2018. годином када су за исти период искључена 43 возача.

На градском тргу у Бијељини припданици Полицијске управе Бијељина дијелили су данас грађанима промотивни материјал под насловом "Само је породица прави избор", у оквиру обиљежавања Мјесеца борбе против болести зависности.

Промотивни материјал, на којем је приказана штетност злоупотребе дроге, помоћи ће родитељима да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указали на евентуално конзумирање дроге.

На лецима су приказане и фотографије марихуане, хероина, кокаина, екстазија и ЛСД-а, као и симптоми које дроге изазивају приликом конзумирања, те савјети како поступати са дјететом уколико се открије да конзумира наркотике.