ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости15/01/2020

КОМПАНИЈА "КРИОРУС" ЧУВА ЗАМРЗНУТА ТИЈЕЛА И МОЗГОВЕ

 

МОСКВА, 15. ЈАНУАРА /СРНА/ - Руска компанија "Криорус" посједује "фрижидере" у којима чува тијела и мозгове преминулих особа, који би требало да буду враћене у живот када наука ријеши то питање.

 

Ова фирма, како наводе њени званичници, својим клијентима нуди шансу за вјечни живот замрзавањем тијела или мозга преминуле особе.

Особе које су платиле овај посмртни третман надале су се да ће једног дана, технологијом из будућности, бити враћене у живот.

Иван Степин, замјеник директора "Криоруса" истиче да имају ледене "магацине" које су сами осмислили и направили.

Тако "Анабиосис-1", из серије "Девар", има најнеобичнији, футуристички облик.

На минус 200 степени у њему се чувају тијела и мозгови седамдесетак особа.

Иако су преминули, компанија "Криорус" и даље их зове "пацијентима". Замрзнуте особе потичу из више земаља.

Међу њима је и мозак мајке Алексеја Вороненкова који је скупио сву уштеђевину како би га очувао. Он се, како наводе руски медији, и сам жели замрзнути након смрти.

Он се обратио компанији "Криорус" да би спровео поступак за "криоочување" своје мајке, иако она никада није изразила жељу за тиме на било који начин.

"Учинио сам то на своју руку, јер смо били врло блиски и мислим да је то једина шанса да се сретнемо у будућности", наводи Вороненков.

Директор "Криоруса" Валерија Удалова истиче да наука данас може да оживи особу која се утапала, наводи портал "Зимо".

"Tо нисмо могли учинити прије, нисмо ни покушавали. Сада можемо оживјети људе. Мислим да је замрзавање нека врста оживљавања за будућност", сматра она.

У овој компанији надају се да ће наука једног дана моћи да створи вјештачка тијела и органе.

Истовремено, Руска академија за науку оцјењује да је то што покушава компанија "Криорус" - "фантазија, која почива на људској нади у васкрсење и вјечни живот".