ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/01/2020

КОНСТИТУИСАНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ У МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

 

САРАЈЕВО, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - Делегације Парламентарне скупштине БиХ у међународним организацијама конституисане су данас избором предсједавајућих и замјеника предсједавајућих.

 

За предсједавајућу Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе изабрана је Алма Чоло, а за њене замјенике Борјана Кришто и Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Чланови Делегације Парламентарне скупштине у Парламентарној скупштини Савјета Европе су Младен Босић и Едита Ђапо, а замјенски чланови Делегације БиХ су Амир Фазлић, Сања Вулић, Марина Пендеш, Саша Магазиновић и Златан Бегић.

За предсједавајућег Делегације у Интерпарламентарној унији изабран је Сафет Софтић, а за замјенике предсједавајућег изабрани су Никола Шпирић и Предраг Кожул. Чланови ове делегације су и Ненад Нешић, Мирко Шаровић, Нада Младина, Предраг Којовић и Бранислав Бореновић.

Предсједавајући Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а је Халид Гењац, а за замјенике предсједавајућег изабрани су Душанка Мајкић и Драган Човић.

За предсједавајућег Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини НАТО изабран је Асим Сарајлић, док су за његове замјенике изабрани Никола Ловриновић и Обрен Петровић.

Предсједавајући Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Централноевропске иницијативе је Лазар Продановић, а његови замјеници Шемсудин Дедић и Јаков Галић.

Предсједавајући Делегације у Парламентарној скупштини Медитерана биће Шемсудин Мехмедовић, за чије су замјенике изабрани Даријана Филиповић и Средоје Новић.

За предсједавајућег Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Уније за Медитеран изабран је Драган Богданић, а за замјеника Џенан Ђонлагић.

Бариша Чолак изабран је за предсједавајућег Делегације у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у југоисточној Европи, а његови замјеници Љубица Миљановић и Един Мушић. Чланови ове делегације су и Мирјана Маринковић Лепић и Аида Баручија, док су замјенски чланови Мира Пекић, Мирсад Кукић, Зукан Хелез, Ненад Стевандић и Јасмин Емрић.

У Делегацију Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини франкофоније именован је посланик Адил Османовић.