ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/01/2020

ОТВОРЕНА АУКЦИЈА СЛИКА ЗА ДНЕВНИ ЦЕНТАР У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

 

ТРЕБИЊЕ, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Галерији Културног центра у Tребињу вечерас је отворена хуманитарна аукција слика, а приход од продаје биће намијењен изградњи дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији у Косовској Митровици.

 

Аукцију су организовали Град Tребиње и Културни центар, на иницијативу Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.

Градоначелник Tребиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да је аукција подржана присуством бројних људи и истакао да ће Градска управа у наредном периоду настојати да анимира што више и људи и установа и фирми да помогну изградњу дневног центра.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је граду Tребињу што су омогућили да се организује хуманитарна аукција слика за изградњу центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Он је навео да је то први дневни центар на Косову и Метохији као поклон Републике Српске који ће имати 714 квадратних метара, укупне вриједности од око 280.000 евра.

"Ово је само једна у низу хуманитарних акција које смо покренули прошле године и које настављамо ове године да изградимо дневни центар који смо планирали да завршимо до 19. августа на Преображење ове године", рекао је Арлов.

Он је рекао да је за изградњу центра до сада прикупљено око 105.000 евра и изразио наду да ће и остатак новца бити прикупљен.

Предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине Нина Лојовић Милинић рекла је да се ово Удружење радо одазвало на позив градоначелника Tребиња да учествује у аукцији и на којој ће учествовати око 14 аутора.

Цијена једне слике је 500 КМ и вечерас је била велика заинтересованост посјетилаца за продају.

Хуманитарне аукције слика на иницијативу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији организоване су до сада у Бањалуци и Брчком и продато је 12 слика.