ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/01/2020

ЧУБРИЛОВИЋ: "ПОЛИТИКА" - ДНЕВНИ ЛИСТ КОЈЕМ ЧИТАОЦИ ВЈЕРУЈУ 116. ГОДИНА

 

БАЊАЛУКА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је главном и одговорном уреднику "Политике" Жарку Ракићу, управи, уредницима, новинарима и свим запосленим 116. рођендан најстаријег српског дневног листа, са жељом да наставе да информишу јавност у духу традиције и у складу са највишим етичким новинарским нормама.

 

Чубриловић је истакао да је "Политика" успјела да сачува позицију дневног листа који се радо чита како у Србији, тако и у Српској и региону.

"Захваљујући професионалном и истинитом извјештавању, уз аналитички приступ обради актуелних политичких, економских, друштвених, културних и спортских догађаја и поштовање највиших принципа етичког кодекса, успјели сте да одговорите на све изазове са којима се медији и штампа данас сусрећу, сачувате углед и кредибилитет `Политике`", навео је предсједник Чубриловић у честитки.

Чубриловић је пожелио свима у тој медијској кући много успјеха у даљем раду, уз жељу да остану на путу истине и правде, у интересу јавности.

"Читаоци вам вјерују више од једног вијека. Увјерен сам да ће тако остати и у годинама пред нама. `Политика` је традиција и лист којем се вјерује. У то име, упућујем вам још једном најискреније честитке", навео је Чубриловић.

Најстарији дневни лист на Балкану "Политика" слави 116. рођендан. Овај лист покренуо је Владислав Рибникар 1904. године у Београду, а данас се сматра једном од националних институција у Србији.