ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/01/2020

ДОДИК ЧЕСТИТАО ПРЕДСЈЕДНИКУ КИНЕ НАСТУПАЈУЋУ КИНЕСКУ НОВУ ГОДИНУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Кине Си Ђипингу поводом наступајуће кинеске Нове године са жељом да она донесе мир, просперитет и благостање пријатељском кинеском народу.

 

"У складу са лунарним календаром, година која је пред нама требало би да нам отвори нове могућности, донесе просперитет и подари мудрост и виталност. Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског кинеског народа, примите изразе мог дубоког поштовања", поручио је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да веома цијени напоре које кинески предсједник улаже на промоцији мира и сарадње у свијету, као и његову досљедну политику немијешања у унутрашња питања других земаља.

"Користим ову прилику да Вам захвалим на подршци коју пружате БиХ и да поновим подршку Вашој иницијативи 'Појас и пут' која нам пружа бројне могућности унапређења наших односа на свим пољима", истакао је Додик.

Он је навео да ће предстојећи Самит иницијативе Кина плус 17 земаља централне и источне Европе, који ће бити одржан у Пекингу 15. и 16. априла, бити сјајна прилика да се додатно конкретизује сарадња Кине и БиХ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Дочек кинеске Нове године нема фиксни датум, већ варира и ове године почиње 25. јануара, а прославом се обиљежава крај зиме и почетак прољећа.