ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника26/01/2020

УХАПШЕНО 10 ОСОБА, ЛАКШЕ ПОВРИЈЕЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ

 

ПОДГОРИЦА, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Десет млађих особа ухапшено је у акцији уклањања тробојке са зида у подгоричком насељу Златица, када су и три полицајца лакше повријеђена, а више полицијских возила оштећено.

 

Црногорска Управа полиције саопштила је да су хапшења извршена синоћ када је дошло до нарушавања јавног реда и мира групе грађана, јер су спречавали комуналне службе да санирају јавну површину.

"Окупљени грађани су каменовали полицију више пута и три службеника Управе полиције задобила су лаке тјелесне повреде. У овим инцидентима грађани су оштетили и осам возила у власништву Управе полиције", саопштено је из полиције.

Због нарушавања јавног реда и мира у службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено је 13 лица, а након прикупљених обавјештења три лица су пуштена.

Ухапшена су лица чији су иницијали М.М. /21/, Р.М. /22/, Ж.М. /47/, И.К. /18/, Р.Ж. /29/, М.Ж. /29/, Д.Б. /18/ и Н.К. /17/ због сумње да су починили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности и кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари.

Лица чији су иницијали Л.T. /22/ и М.Б. /30/ лишени су слободе због сумње да су починили кривично дјело позивање на отпор.

Из полиције су истакли да се предузимају радње да би се обавила идентификација других учесника у овом инциденту, те напоменули и да је одређени број познат и да се за њима трага.

Комуналне службе су, додају у полицији, током ноћи вратиле изглед јавне површине у претходно стање.

На Златици је синоћ дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани "чували" тробојку осликану код пасареле у том насељу.