ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика26/01/2020

ЂУРИЋ: БЕОГРАД ЈЕ СПРЕМАН ЗА ПРЕГОВОРЕ АКО ТО ЖЕЛИ И АЛБАНСКА СТРАНА

 

БЕОГРАД, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Србија поздравља амерички приједлог за бољом економском сарадњом Београда и Приштине, али то није предуслов прихватња признање независности, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Ђурић је истакао да је важно да српска страна не одбацујемо дијалог и да је спремна за преговоре, под условом да то жели и албанска страна.

"Поздрављамо разговоре о железничкој и авио-линији Београд-Приштина јер су такви пројекти значајни и за бољи стандард Срба на Космету", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео да је Влада предвидјела још већа издвајања за пројекте у јужној покрајини, те да је предвиђена изградња нових објеката за велики број породица.

"Очекујемо и веће ангажовање локалних политичких актера на терену који морају стићи до сваке српске породице, а они који то не буду чинили, биће смењени", рекао је Ђурић.

Он тврди и да у Приштини није могуће оно што се тренутно дешава у Црној Гори у вези са Законом о слободи вероисповјести у Приштини јер српски посланици то неће дозволити, иако би то Приштина то једва дочекала, преносе београдски медији.

"Порука је да смо спремни за дијалог и да желимо стабилност региона, али да ништа не прихватамо док се не укину таксе од сто одсто на српску робу", истакао је Ђурић.

О суђењу против шесторо Срба за убиство Оливера Ивановића, Рурић је рекао да је тај процес фарса са лажним доказима и свједоцима и да Србија зато води своју истрагу.